Το ρόδι είναι ένα φρούτο με πλούσια ιστορία. Υπάρχουν αναφορές του στην ελληνική μυθολογία, τους αιγυπτιακούς τάφους, ακόμα και στην Παλαιά Διαθήκη.
Το ρόδι μπορεί να χωριστεί σε τουλάχιστον τρία μέρη: στους σπόρους, το φλοιό και το χυμό, τα οποία έχουν μελετηθεί για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και τα φυτοχημικά του δρουν ως αντιοξειδωτικά προστατεύοντας το σώμα από τη δράση των ελεύθερων ριζών.
Αποτελεί, επίσης, πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέως, βιταμίνης C και βιταμίνης Κ. Τρώγεται είτε ωμό σαν φρούτο, είτε σαν χυμός και λέγεται ότι φέρνει καλή τύχη. Καλή υγεία, φέρνει σίγουρα!
Από αυτόν τον πολύτιμο καρπό, παίρνουμε τον χυμό του.
Ο χυμός ροδιού είναι το ελιξίριο της μακροζωίας και ευεξίας.
Ο χυμός ροδιού είναι πλούσιος σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά
Στο ρόδι, υπάρχει αφθονία ευεργετικών ιδιοτήτων που ωφελούν τον οργανισμό μας.
Όπως έχουν αποδείξει χιλιάδες έρευνες, ο χυμός ροδιού αποτελεί ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ιδιότητες, με μία πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία.
Είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C και Ε, σε πληθώρα μεταλλικών στοιχείων (ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο, ψευδάργυρος, σελήνιο), σε υδατάνθρακες και σε φυτικές ίνες.
Οι κυριότερες θεραπευτικές ιδιότητες του χυμού:
Επιβραδύνει τη γήρανση
Αναζωογονεί το ήπαρ
Προστατεύει τα νεφρά
Έχει αντιαλλεργικές ιδιότητες
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Προλαμβάνει την αναιμία
Αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις
Προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη
Δρα κατά του καρκίνου μαστού
Δρα προστατευτικά στον καρκίνο του δέρματος
Προστατεύει το DNA
Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση
Ρυθμίζει το μεταβολικό σύνδρομο
Προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ
Προστατεύει από την οστεοαρθρίτιδα
Βοηθά στην πέψη